Doorschenken in de horeca

bobDoorschenken in de horeca, alcohol blijven schenken aan mensen die al dronken zijn. Het mag niet, maar het gebeurt nog veel. Volgens een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit Twente gebeurde het in 50 van de 52 onderzochte kroegen. Er zijn zelfs kamervragen gesteld over het probleem.

Lastig in de praktijk
Het handhaven van die wet is in de praktijk behoorlijk lastig. Hoe bepaal je of iemand dronken is en hoe maak je iemand duidelijk dat ‘ie niets meer krijgt. En is het eigenlijk wel de verantwoordelijkheid van de barman?

Verantwoordelijkheid
Bij een rondvraag op de Uithof aan jongeren bleek dat zij de verantwoordelijkheid vooral leggen bij de vrienden met wie ze zijn.

“Als je met vrienden in de kroeg staat, moeten zij daar rekening mee houden. Een beetje sociale controle dus…”

“Een barman heeft daar helemaal geen tijd voor. Als de kroeg vol staat dan heeft ‘ie ook geen overzicht…”

Een hoop onduidelijkheid dus. UStad vond het tijd om eens wat zaken duidelijk te krijgen.Kijk dus 15 maart naar CampusTalk op Ustad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.