Crocs: de Uggs van de zomer

De comfortabele suède laarzen gevoerd met schapenwol zijn niet uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Ondanks dat de makers van Uggs beweren dat deze laarzen ook geschikt zijn voor de zomer, kiest het volk massaal voor ander schoeisel.

Crocs sieren tijdens de warmere maanden in het jaar de voeten van veel volwassenen en kinderen. Deze plastic klompachtige schoen is eveneens mateloos populair. Crocs zijn op veel punten vergelijkbaar met de Uggs. Ze worden beiden omschreven als comfortabel, vormeloos, pantoffels en prijzig. Veel mensen hebben een haat-liefdeverhouding met dit soort schoenen, omdat ze lekker lopen, maar niet heel charmant zijn. Eerlijk is eerlijk, je schrikt je toch kapot als je bijvoorbeeld een romantische date hebt in een openbare ruimte en iemand komt op deze klompen aanlopen? Een paar Uggs kost rond de 200 euro, maar dan heb je wel suède laarzen  gevoerd met echt schapenwol. Een paar Crocs zijn gemaakt van kunststof en kosten rond de 40 euro. Het enige voordeel dat ik kan bedenken over deze schoen, is dat de zool door je lichaamswarmte naar de vorm van je voet vormt en dus waarschijnlijk lekker loopt.

Wanneer ik de Crocs goed bekijk, begrijp ik niet wat er in al die mensen gevaren is. Die plastic klompen zijn lelijk van kleur, afschuwelijk van vorm, het feit dat ze een deodoriserende- en bacteriewerende werking hebben tegen nare luchtjes stuit me tegen de borst en ze zien er net zo comfortabel uit als echte houten klompen. Toch heeft deze schoen sinds de lancering in 2002 een opmars gemaakt en is het een heel geaccepteerde schoen. Het schijnt dat er jaarlijks zo’n 40 miljoen Crocs worden verkocht wereldwijd! Er wordt zelfs beweerd dat Brad Pitt en zijn ‘regenboogfamilie’ op deze ‘gezondheids-klompen’ Rodeo Drive afstruint.

Dit alles geeft natuurlijk stof tot nadenken. Ik blijf overigens van mening dat men deze ‘comf(ortabele)-klomp’ lekker moet dragen als hij of zij dat wil, maar wel graag achter gesloten deuren!

Ook interessant voor je:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.