Domtorentjes

Het pittoreske bakkerijtje aan de Zadelstraat in de Domstad, banketbakkerij Theo Blom, is gespecialiseerd in Bergmans botersprits en Domtorentjes.

De Domtorentjes zijn groot uitgevallen bonbons. De buitenkant is van pure chocolade, de binnenkant van romige chocoladevulling. Op de bovenkant is een reliëf van de Utrechtse Dom aangebracht.
Banketbakker Evert van Sloten laat ons zien hoe zo’n heerlijk Utrechts lekkernij wordt gemaakt.

De Dom kwam uit…
Evert van Sloten is Banketbakker bij Bakkerij Blom. Het stokje werd hem overgedragen in 1992 nadat zoon Gerard, vader Blom had opgevolgd.
Theo Blom nam in 1922 Patisserie La Haye over en veranderde de naam. Blom bedacht de fameuze Domtorentjes, die als warme broodjes over de toonbank gaan. Maar uit welk jaar kwamen deze goudklompjes ook al weer Evert?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.