IJs op je bord en op de sloot

Muntsorbet. Bron: The House of Books
Muntsorbet uit ‘IJs’, door Carlina de Lorenzo. Bron: The House of Books

In Utrecht moet je ‘s winters goed zoeken om aan een lekker ijsje te komen. Slechts één van de elf ijssalons in Utrecht,Houten en Nieuwegein is het hele jaar geopend. Daarom een heerlijk winters ijsrecept om thuis te maken.

Carlina de Lore

nzo van ijssalon Roberto Gelato houdt ‘s winters ook een winterslaap. Afgelopen zomer schreef ze een ijskookboek, zodat niemand meer zonder Roberto’s ijs hoeft te zitten als de ijssalon sluit. Lekker om thuis te maken. Succes!

Hoe maak je dit?

Recept Muntsorbet. Bron: House of Books
Recept Muntsorbet. Bron: The House of Books

Heb je geen ijsmachine? Doe het mengsel in de vriezer en haal het er na een uur uit om even door te roeren. Herhaal dit drie of vier keer.

Eet smakelijk!

Ook interessant voor je:

One thought on “IJs op je bord en op de sloot

  • 16 december, 2012 at 17:57
    Permalink

    Ooh! Dat klinkt echt heel erg lekker! Maar die dextrose er in vind ik wel vreemd, dat heb ik echt nog nooit in een recept gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.