Risotto a la IBBuffet

risottoHonger gekregen van de heerlijke risotto die de dames van IBBuffet in onze uitzending maakten? Hier vindt u het recept voor de vega-variant.

Benodigdheden (voor vier personen):

– 1 ui

– 800 ml groentebouillon

– 20 gr. boter

– 300 gr. risottorijst

– 300 gr. champignons

– 1 courgette

– Rucola

– 1 pot zongedroogde tomaatjes

– 75 gr. Italiaanse kaasvlokken/parmezaanse kaas

 

Stap 1: Pel en snipper de ui. Breng de bouillon aan de kook.

Stap 2: Verhit de boter in een pan en fruit de ui. Voeg de rijst toe en bak die mee tot de korrels glanzen.

Stap 3: Voeg 1,5 deciliter bouillon toe aan de rijst. Schep af en toe om tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar is.

Stap 4: Snij de champignons, courgette en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Grootte? Naar eigen inzicht.

Stap 5: Voeg de groente bij de risotto.

Stap 6: Verdeel de rucola over de borden en schep de risotto erop. Bestrooi met de kaasvlokken.

 

Bij dit echte Italiaanse gerecht hoort natuurlijk een echt Italiaans toetje. IBBuffet koos voor een ricotta-limoncellotaart! Dat is een soort cheesecake. Hier een filmpje met een simpele uitleg.

Eet smakelijk!

 

 

Ook interessant voor je:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.