Barefoot Running: minder blessures?

In CampusTalk hebben we aandacht besteed aan Martin Kemperman, die marathons loopt op blote voeten. De wetenschappers zijn er niet over uit of dit zogeheten barefoot running blessures voorkomt of juist doet toenemen. In de Utrechtse Mariastraat speelt hardloopwinkel Run2Day in op het toenemende aantal natuurlijke joggers.

Ook interessant voor je:

4 gedachten over “Barefoot Running: minder blessures?

 • 14 oktober, 2013 om 16:55
  Permalink

  Lijkt me heel koud! Maar als het zo goed voor je zou zijn zou iedereen wel marathons op blote voeten lopen. Aangezien de meeste mensen wel schoenen aan hebben lijkt het mij vrij logisch; rennen op blote voeten is niet goed voor je.

 • 14 oktober, 2013 om 15:11
  Permalink

  Gatsie, hardlopen. Je moet er maar van houden. Op blote voeten doe ik het zeker niet.

 • 14 oktober, 2013 om 15:05
  Permalink

  Ik kan me niet voorstellen dat barefoot running goed is voor de gewrichten… Heb lange tijd in een sportzaak gewerkt, daar werd mij geleerd dat schoenen de klap opvangen als je op de grond terecht komt. Als die demping wegvalt, moet je eigen lichaam dit dus opvangen….kan niet goed zijn als je het mij vraagt.

 • 13 oktober, 2013 om 13:57
  Permalink

  Ik vind het wel een bijzonder fenomeen, dat barefoot running, maar ik zou het zelf niet prettig vinden, denk ik. De tip om door het gras te rennen en uit te proberen, vond ik wel goed, maar ik hou denk ik toch liever m’n schoenen aan.. Stel dat je in een stukje glas trapt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.