Mmm .. Geitenkaas!

Bron: Flickr
Bron: Flickr

 

Geitenboer Harry van Wenum staat elke vrijdag op de Boerenmarkt op Vredenburg. Sinds half september verkoopt hij zijn producten ook via het onlineplatform Locafora. Zijn bestseller is de geitenkaas.

 

 

De geitenkaas is zo populair omdat De Groote Stroe hun kaas maken van rauwe melk en al hun liefde op ambachtelijke wijze in het product stoppen.

Met de geitenkaas kun je natuurlijk een frisse salade maken, maar ook in de winter kun je jezelf uitleven met de kaas. Hieronder vind je het recept van een groentenstoofpotje met geitenkaas:

Ingrediënten:
• 200 gram Groese Dame Geitenkaas
• 4 sjalotjes in ringen
• 250 gram wortelballetjes of worteltjes in stukken
• 500 gram voorgekookte krielaardappelen
• 150 gram diepvries doperwtjes
• 1 blik uitgelekte witte bonen
• 3 dl groentebouillon (tablet)
• 2 blaadjes laurier
• 3 kruidnagels
• 2 teentjes knoflook
• 3 jeneverbessen
• 2 takjes peterselie
• 2 eetlepels fijngesneden peterselie
• 2 eetlepels olijfolie

Doe de olie in de pan en bak hierin de sjalotjes twee á  drie minuten. Voeg de worteltjes, krieltjes en doperwtjes toe en bak deze drie á voer  minuutjes mee. Voeg de bouillon, laurier, knoflook, kruidnagels, jeneverbessen en takjes peterselie toe. Laat alles twintig minuutjes pruttelen. Na tien minuutjes moeten de witte bonen erbij en de takjes peterselie eruit. Doe alles in de ovenschaal en zet die in de voorverwarme over. Leg de Groese Dame Geitenkaas bovenop het mengsel en laat het onder de grill twee á drie minuutjes gratineren. Het smullen kan beginnen!
Bron: Smulweb.

Ook interessant voor je:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.