Piepertijd!

boer-ko

In het item was ‘Boer Ko’ van de Pieper Mobiel heerlijke aardappelen aan het bereiden. Maar wat voor ingrediënten zaten er precies in dit recept en wat moet je ermee doen? Boer Ko onthult in het volgende filmpje (bijna) al zijn geheimen achter deze speciale piepers.

Herman en Roos gebruiken Agria’s of Frieslanders, biologisch, zodat zij de schil zonder problemen ook kunnen gebruiken. Snijdt de piepers in blokjes van ongeveer 2x2cm, 5 minuten bakken in zonnebloemolie op 140 graden. Vervolgens de aardappels af laten koelen (dit kun je dus heel goed voorbereiden voor een etentje of feestje, je kunt dit zelfs een dag van te voren doen). Frituur de aardappels op 180 graden 2,5 minuut, goed uit laten lekken, zout en kruiden (geheime mix van Boer Ko, maar er zit o.a. paprika en kaneel in) over de aardappels strooien. Serveer met kruidenmayonaise op basis van olijfolie met een vleugje knoflook en wat paprika, maak het af met wat gesnipperde bieslook.

 

Ook interessant voor je:

2 thoughts on “Piepertijd!

  • 20 oktober, 2013 at 23:00
    Permalink

    Waar komt die man nog meer? Doe mij zo’n piepermaaltje!

  • 18 oktober, 2013 at 09:29
    Permalink

    mmm .. Lekker, zou wel eens wat nieuws op aardappelgebied willen proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.