Geen doggy- maar foodiebag

Bron: Flickr
Bron: Flickr

In onze live-uitzending van 28 maart wordt er aandacht besteed aan de voedselverspilling in de horeca. Om deze voedselverspilling terug te dringen heeft  ontwerpbureau VerdraaidGoed de zogeheten ‘foodiebag‘ ontworpen. Denk je nu: huh en foodiebag? Jawel, een foodiebag. Een doggybag maar dan anders. 

In restaurant De Keuken van  Gastmaal in Utrecht wordt fanatiek gebruik gemaakt van deze nieuwe trend.   Chefkok Erik van den Eijnde geeft een demonstratie:

 

 

Wat vind jij van deze uitvinding? Ga jij het ook gebruiken? Laat een reactie achter!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook interessant voor je:

6 thoughts on “Geen doggy- maar foodiebag

  • 8 april, 2014 at 15:55
    Permalink

    Ik ben het met Anouska en Marieke eens. Ik werk ook in de horeca en merk dat er ontzettend veel eten wordt weggegooid. Het kan dus ook anders!

  • 4 april, 2014 at 11:56
    Permalink

    Zeer goed initiatief! Zonde om al dat eten weg te gooien. Ik krijg vaak ook niet m’n hele bord leeg en door het mee te nemen kun je extra lang van dat lekkers genieten.

  • 2 april, 2014 at 10:19
    Permalink

    Ik ben zelf een hele kleine eter, dus het zou voor mij ideaal zijn om wat ik over heb mee te nemen. Maar toch zou ik het niet zo snel doen, vind het altijd een beetje vreemd staan!

  • 1 april, 2014 at 11:09
    Permalink

    Top, denk wel dat het probleem is dat klanten het hier nog raar vinden om eten van het restaurant mee te nemen. Zou eens moeten veranderen

  • 26 maart, 2014 at 15:06
    Permalink

    Ik werk ook in de horeca en merk inderdaad vaak dat mensen bijvoorbeeld een toetje niet meer opkrijgen. Dit is een mooie oplossing!

  • 25 maart, 2014 at 15:34
    Permalink

    Ik werk zelf ook in een restaurant en het verbaast me altijd hoeveel er wordt weggegooid!! Goed initiatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.