Alternatieve landen voor wintersport

Inzell
Zuid-Duitsland, een van de gebieden waarvoor wintersporters massaal kiezen. Het is er druk en duur (foto: Campusblog)

 Bij het gaan op wintersport denkt iedereen aan landen als Oostenrijk, Duitsland of Frankrijk, maar er zijn minder voor de hand liggende mogelijkheden. Die zijn bovendien vaak goedkoper en minder druk.

Zo is Rusland bijvoorbeeld een goede optie voor een skivakantie. Het land kent door zijn grootte talloze skigebieden. Het is iets verder rijden, maar dan kun je wel doorrijden, want door de relatieve onbekendheid heb je geen last van files. Daarnaast ligt er doorgaans ook flink wat sneeuw…

Ook Noorwegen is nog relatief onbekend bij de vele wintersporters. Toch hebben de Noren professionele skipistes en goede liften, zo schrijven kenners. Met name het skiën in de avond en snowboarden is er heel goed mogelijk.

Tot slot is Tsjechië ook een goedkoop en goed alternatief, al zijn de pistes er wel kleiner en minder hoog. Dat maakt het land vooral aantrekkelijk voor beginnende wintersporters en families, vindt Snowplaza.com. Op onderstaande beelden is te zien dat wintersport in Tsjechië het niet per se saai hoeft te zijn.

Bar American wintersport Tsjechie 2011 from dapee on Vimeo.

En besluit je ondanks deze opties toch nog naar de traditonele wintersportgebieden te gaan, dan zijn hier wat tips van de ANWB over hoe de vele files te ontwijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.