De Aqua-Trainer van Elma

In de uitzending van Campustalk was te zien dat snoepen een belangrijke oorzaak is voor het overgewicht van dieren. Maar het is zeker niet de enige. Aangeboren ziektes of blessures kunnen ook bijdragen aan een ongezonde leefstijl. Dier fysiotherapeute Elma Bakker uit Utrecht maakt gebruik van een speciale techniek om dieren met verschillende lichamelijke klachten te helpen.

De Aqua-Trainer’ is een apparaat dat gebruik maakt van water en een lopende band. De gewrichten van het dier worden heel weinig belast in het water. Op die manier kan ik beter werken aan lichamelijk herstel, waardoor ze ook sneller af kunnen vallen’, zegt Elma. Met de Aqua-trainer kan ze dieren met verschillende klachten hulp op maat geven bij het afvallen. ‘Elk huisdier is anders en er zijn veel oorzaken voor overgewicht. Elke oorzaak vraagt een andere specifieke behandeling.’

Elma behandelt vooral honden met de Aqua-trainer. Zo nu en dan helpt ze katten, maar die zijn volgens haar een stuk minder dol op het waterbad.

DSC_8083

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.