Een Spaanse viervoeter

Je zou er bij het kopen of zoeken naar een hond misschien niet zo 1,2,3 aan denken. Toch adopteren steeds meer mensen een hond uit het buitenland. Animal In Need Foundation(AINF) is een organisatie die honden uit Spanje een nieuw thuis geeft in Nederland.

Boris. Een van de hondjes die wacht op adoptie. Foto: AINF.nl
Boris. Een van de hondjes die wacht op adoptie. Foto: AINF.nl

“Honden hebben in Spanje niet een heel goed leven” vertelde Marri van der Linde, voorzitter van AINF in een van onze uitzendingen. Maar wat is het dan precies dat het leven van de viervoeters in Spanje zo slecht maakt?

De plaats waar een van de Asielen waar AINF actief is/ Foto: Google Maps
De plaats waar een van de Asielen waar AINF actief is/ Foto: Google Maps

Allereerst zijn Spanjaarden, in tegenstelling tot Nederlanders, niet heel erg begaan met hun huisdier. Als een hond het gezin niet meer bevalt, of als deze niet meer gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld de jacht, wordt deze al snel op straat gedumpt. Omdat men in Spanje over het algemeen niet castreert en steriliseert worden er heel veel puppy’s geboren. Hierdoor is het aantal zwerfhonden in Spanje enorm.

Daarnaast zitten veel asielen overvol. Hierdoor breken vaak gevechten uit tussen de honden. Op dit moment biedt de stichting van Marri hulp aan het asiel in Gandia. De leefomstandigheden van de honden in dit asiel is erg slecht. In totaal verblijven er zo’n 500 honden. Er is te weinig ruimte waardoor niet alle honden een dak boven hun hoofd hebben.

Toch kan niet zomaar iedereen een hond uit Spanje adopteren. De stichting bemiddeld als tussenpersoon tussen de toekomstige baasjes en de hond. “Voordat we een hondje plaatsen, gaat er altijd iemand van ons langs bij het nieuwe huisje om te kijken of de mensen wel geschikt zijn. We willen het hondje natuurlijk niet van de ene nare plek naar de andere brengen. We plaatsen zo’n beestje pas als we honderd procent zeker zijn dat het een liefdevol en passend huis is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.