wintersporten op z’n Hollands

Je wilt wel wintersporten, maar je wilt niet echt naar het buitenland.

Waar ga je dan heen? Wij zochten voor jou uit waar je de meest oer-hollandse wintersport is!

 

58% van de Nederlanders gaat naar Oostenrijk. Wij richten ons dan ook voornamelijk op de Nederlandse paradijsjes in Oostenrijk

 

Bron: CBS
Bron: CBS

 

Om te beginnen natuurlijk met de Dutchweek. De Dutchweek LINK is een week lang op z’n hollandsfeesten en wintersporten. Hij wordt op meerdere plekke georganiseerd zoals Val Thorens en Saalberg. Je gaat tot een uur of twee de berg af en daarna kun je in de plaatselijke horeca terecht voor de après Ski. Hierna volgt het Nederlandse diner en wordt er verder gefeest. Er komen Nederlandse dj’s en vrijwel al het publiek is Nederlands. Ook in Sauze d’Oulx kun je terecht voor de Hollandse feestjes, maar alleen als je dertig jaar of ouder bent.

 

 

Op een kleine 950 kilometer van Utrecht ligt een dorp waar een derde van de bezoekers Nederlands is. In Kirchberg komen gemiddeld 30.000 Nederlanders per jaar. Als je hier bent ga dan naar de Londen Pub en Der Tiroler. Dit zijn twee zijn populaire après-ski kroegen die vol zitten met Nederlanders. Maar in ieder geval moet je naar de Eisbar , waar Dries Roelvink regelmatig een liedje staat te zingen.

Dries in de Eisbar

 

Ook in Brixental kun je Dries tegen komen. Half maart is hier de feestweek waar ook Roy Donders en Peter Beense en Koos Alberts zullen optreden. Ook wordt hier ieder jaar het programma Topper van Oranje opgenomen, wat wel duidelijk maakt dat het hier heel erg oranje is!

 

Een andere plaats waar veel Nederlandse artiesten optreden is Gerlos. Ook hier is vrijwel iedereen Nederlands en worden er tijdens de après-ski vrijwel alleen maar Nederlandse hits gedraaid.

 

Kortom, je kunt veel kanten op als je ‘Nederlands’ wil wintersporten. Ik zou zeggen draai wat goede après-ski hits en de wintersport komt alweer dichterbij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.