Berlijn: Vluchteling deelt maaltijden uit aan Berlijnse daklozen

Vluchteling Alex Assali liet alles achter in Syrië om een nieuw leven in Duitsland op te bouwen. Na een heftige vlucht, kwam hij aan in Berlijn. Om het land dat hem een nieuwe kans heeft gegeven te bedanken, vult Alex zijn zaterdagen door in Berlijn op straat zelfgekookte maaltijden aan de daklozen uit te delen. 

Alex verliet Syrië vanwege een kritisch artikel dat hij schreef, maar dat niet in goede aarde viel. Na een vluchtroute door de bergen kwam hij uiteindelijk aan in Libanon. Vanuit daar vertrekt hij als bootvluchteling naar Cyprus. Na een korte tijd reist hij door via Egypte en Sudan, om uiteindelijk te eindigen in Libië. Maar wanneer IS daar aan de macht komt, schrijft hij wederom een artikel dat voor problemen zorgt. Hij wordt opgepakt door IS-strijders en in de gevangenis gezet. Na drie maanden verhoor en martelen, wordt Alex eindelijk vrijgelaten. Vanaf dat moment reist hij door naar Berlijn.

Vanwege het warme welkom dat hij van de Duitsers kreeg, besloot Alex om iets terug te doen voor het land. Hij besloot daarom om iedere zaterdag maaltijden te koken en uit te delen aan de vele daklozen in Berlijn.

Wil je horen hoe dat gaat? Luister dan de reportage hieronder!

 

https://soundcloud.com/campusblog/vluchteling-deelt-maaltijden-uit-aan-berlijnse-daklozen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.