Zelf ‘Seljodka v svjokla souse’ op tafel zetten

In de 18de aflevering van CampusTalk hebben we gezien hoe freelance correspondent Floris Akkerman een typisch Russische lekkernij bereidde. Hij maakte in 20 minuten Russische haring in rode bietensaus oftewel: ‘Seljodka v svjokla souse’.

Wilt u net als Floris deze Russische lekkernij op tafel zetten? Hier volgt het recept:

Benodigdheden:

2 gekookte rode bieten, 2 eetlepels mayonaise, 1 kleine witte ui, versgemalen zwarte peper, 1 takje dill, drie eetlepels zure room

Bereidingswijze: Snijd de bieten in stukjes en voeg ze toe aan een ruime kom. Maak daarna de haring schoon en snijd deze in diagonale stukjes van 2 cm dik. Voeg de stukjes haring toe aan de bieten. Snijd vervolgens een witte ui in ringen en ook de ui voeg je toe aan het geheel. Meng in de kom de bieten, ui en haring tot een geheel met mayonaise en zure room. Voeg voor de smaak nog wat peper toe en garneer het haringgerecht op het laatst met verse dille. Serveren met brood!

Ook interessant voor je:

Eén gedachte over “Zelf ‘Seljodka v svjokla souse’ op tafel zetten

  • 12 juni, 2017 om 16:03
    Permalink

    Wat jammer! dat is geen Russische gerecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.