Het lievelingseten van een prijswinnende chef

De Bib Gourmand is een culinaire prijs die net onder de Michelinster zit.
Want waar de Michelin voor haute cuisine bestemd is, is de Bib Gourmand bedoeld voor het beter betaalbare menu. En Restaurant ElVi heeft ‘m behaald. Voor de derde jaar op rij zelfs.

Waarom is dit zo bijzonder? Ten eerste, het is natuurlijk een prestigieus keurmerk. Daarbij waren er meerdere restaurants met een Bib Gourmand in Utrecht, maar ElVi, gerund door Victor en Elvira, is de enige die ‘m wist te behouden.
De eisen waar Restaurant ElVi aan moest voldoen om in aanmerking te komen voor de prijs, zijn de volgende:
  • Het moet om een menu gaan onder de 37 euro. Die van ElVi is zo’n 35 euro.
  • Het moet een keuzemenu zijn.
  • De Bib Gourmand is een prijs-kwaliteit verhouding, dus deze moeten in balans liggen.
  • Gastvrijheid moet van hoge kwaliteit liggen.
  • Constantheid, volgens Victor zelf.

schermafbeelding-2016-12-21-om-16-34-15

Een Michelinster vind chefkok Victor een mooi streven. “Of dat hier lukt, weet ik niet”, zegt hij, gebarend naar zijn restaurant. “Maar ik heb mijn hele leven toch de tijd daarvoor, dus wie weet?”
Victor heeft nog meer dromen. “Ik zou nog wel eens mijn eigen restaurant willen bouwen naar eigen inzicht. Wat we hier gekocht hebben toentertijd stond al zo. We moesten het toen met kleine beetjes steeds verbouwen en het is gewoon tof als je in een keer je droom kan neerzetten.”
Wat Victor zelf het lekkerst vindt van zijn eigen menu? “We hebben ossenhaas uit de Midden Beemster; we maken er steak tartare van, we bakken er tournedos van, chateaubriand… Toch wel het vlees”, beaamt hij. “Het is een goede smaak; het is vers vlees. Ja, daar hou ik wel erg van.”
Meer weten over Victor en restaurant ElVi? Kijk dan hier aflevering 3 van CampusTalk, Seizoen 16/17 Winter, terug!

Ook interessant voor je:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.