Online een oppas boeken; waar moet je op letten?

Steeds meer diensten worden verleend of geregeld via een website of een app. We bestellen onze taxi’s via uber, ons eten via de app thuisbezorgd en zelfs onze thuiszorg is te regelen door middel van een applicatie op een telefoon. Maar nu regelen we zelfs de oppas voor onze kinderen via een applicatie op een telefoon.

Een oppas regelen via een app zonder dat je de dame in kwestie ooit in levende lijve gezien hebt. Het gebeurt steeds vaker. Om zomaar iemand op je kind te laten passen moet je een enorm vertrouwen in de app kunnen hebben. Waar moet je dan op letten?

Screenen: het is heel belangrijk om te kijken of de website of app daadwerkelijk mensen screened voordat ze bij hen aan de slag mogen. Websites/Apps waarbij dit gebeurt zetten dit meestal wel herkenbaar op hun homepage omdat dit een groot voordeel is. Het bedrijf heeft de oppas dan al gezien en weet wat voor persoon het is. Daarnaast kijken ze vaak naar referenties en ervaring. Let ook op de manier van screenen van bedrijven. Dit kun je zelf uitzoeken.

Eerste ontmoeting: probeer de oppas alvast een keer te ontmoeten voordat je haar echt inschakelt. Vaak heb je meteen een goed gevoel of is dit juist niet het geval. Een half uurtje koffie drinken voordat je vertrekt zorgt er voor dat je wat beter weet wat je in huis haalt.

Let op competenties: vaak kun je op de website/app zien wat voor ervaring de oppas heeft. Daarnaast kun je bijvoorbeeld zien of de oppas een EHBO diploma heeft, hoe veel de oppas kost en hoeveel ervaring de oppas heeft met bijvoorbeeld baby’s.

Niet te veel gezichten: haal niet te veel verschillende mensen in huis. Volgens pedagogen is het niet goed voor een kind om iedere week een andere oppas in huis te hebben. Dat doet afbreuk aan de veilige omgeving waarin het kind zich thuis hoort te bevinden.

Benieuwd naar hoe de Oppas App Charly Cares omgaat met het screenen van hun Oppas Angels? Kijk dan naar deze video:

Meer weten over Charly Cares? Kijk dan hier het interview met Charlotte van Straten terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.