Overlevingskansen hartstilstand veel groter

foto Hartstichting

Iedere week krijgen er 300 Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. 70% daarvan gebeurt in en rondom huis. De gemiddelde leeftijd waarop een hartstilstand voorkomt is 67 jaar. Dit zijn een paar kleine feitjes rondom een hartstilstand, uit onderzoek door de Hartstichting. Doktoren zijn blij met de grote sprongen, die gemaakt zijn in de gezondheidszorg en het feit dat de overlevingskansen bij een hartstilstand door de jaren heen steeds meer toenemen. Dit onder andere door de succesvolle burgerhulpverleningsinitiatieven van de HartStichting en HartSlagNu. Toch is er nog steeds onderzoek nodig om die overlevingskansen nog meer te vergroten en de Hartstichting onderstreept dit.

In onze CampusTalk 13, Lente 2016, 2017 hebben we het over HartSlagNu en krijg je een spoedcursusje reanimeren! Kijk hier voor een uitgebreidere versie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.