Walking Football haalt ouderen uit sociaal isolement

Walking Football is het nieuwe voetbal voor 60-plussers. Deelnemers van de sport beginnen iedere week gezellig met een bakje koffie of thee, waarbij er ruimschoots de tijd wordt genomen om een onderling praatje te maken. Daarna is het tijd voor het sportieve gedeelte ‘Walking Football’. Het principe het gaat om gezellig samen zijn en werken aan fitte fysieke en mentale gesteldheid.

Voor veel 60-plussers is Walking Football nog een soort taboe. Ze zijn bang dat ze het niet aankunnen, schamen zich of verschuilen zich onder smoesjes om niet mee te doen. Zo weet ook Ben van den Brink. ‘’Toen ik voor het eerst benadert werd voor Walking Football dacht ik niet meteen van dit moet ik gaan doen. Je schuilt je al snel achter het excuus dat je nog te ‘jong’ ben om mee te doen aan Walking Football. Toen ik er eenmaal aan begon vond ik het geweldig. Dit is het mooiste wat mij is overkomen in mijn leven. Voor de meeste ouderen is dit ook het uitje van de week’’, aldus Van den Brink.

Walking Football staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar het is uiteindelijk de bedoeling om in iedere provincie een regionale competitie op te zetten. Om meer aandacht te generen worden er verschillende clinics en toernooien georganiseerd  om ouderen kennis te laten maken met deze nieuwe sport. Het initiatief is opgezet door de KNVB, Eredivisie en Het Nationaal Ouderenfonds.

Wat is Walking Football?
Walking Football is voetbal dat enkel en alleen is bedoelt voor 60-plussers. Het concept is over komen waaien uit Engeland. Lopend voetbal, zoals het letterlijk vertaald heet, is een laagdrempelige sport waarbij niet gerent en getackeld mag worden. Daarnaast mogen er ook geen hoge ballen gespeeld worden, zodat niemand in gevaar komt. Het is vooral bedoelt om ouderen bij elkaar te brengen, waarbij sport het bindende element is.

Bent u 60-plussers en wilt u ook kennis maken met Walking Football? Meldt u zich dan aan via http://oldstars.nl/aanmelden/

Wilt u het item over Walking Football terugkijken?
Klik dan hier: http://campusblog.nl/campustalk-uitzendingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.