“De opbrengst gaat altijd naar een goed doel in Marokko”

Fouzia Bounida werkt in de Utrechtse winkel Mademoiselle, waar gelegenheidskleding voor vrouwen zoals Caftans, Jellaba’s, Takchita’s en bijpassende accessoires worden verhuurd en soms verkocht. Volgens Fouzia zijn de jurken erg populair in Nederland. “Een keer in de drie maanden houden we een uitverkoop en de opbrengst daarvan gaat altijd naar een goed doel.”

Fouzia vertelt dat de jurken erg populair zijn in Nederland. “Er zijn tegenwoordig zoveel feesten en bruiloften, dat het te duur is om voor een avond een jurk te kopen. Je draagt de jurk tenslotte maar één keer.”

“De opbrengst van de jurken gaat altijd naar een goed doel. De laatste keer ging het naar een weeshuis in Marokko. Maar zo hebben we ook een keer het geld gedoneerd aan een stichting die vrouwen in Marokko steunen die zonder werk zijn komen te zitten.”

Benieuwd naar hoe een kaftan jurk wordt gemaakt? Bekijk het hieronder:

Meer weten over de mooie jurken en hoe ze in Marokko worden gemaakt? Kijk dan hier de speciale Marokkaanse uitzending terug!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.