Kiezen voor Nederland of Marokko?

Karim Loukili, voetballer bij FC Utrecht, is uitgekomen voor jeugdelftallen van zowel Nederland als Marokko. Het negentienjarige talent komt vroeg of laat voor de keuze te staan om definitief te kiezen tussen Nederland of Marokko. Marokko is één van de kanshebbers om het WK van 2026 te organiseren. Heeft dat invloed op Karims keuze? Wij spraken hem daarover op Sportpark Zoudenbalch.

Karim je bent uitgekomen voor jeugdelftallen van zowel Nederland als Marokko, hoe kan dat eigenlijk?

‘’In mijn jeugdjaren ben ik uitgekomen voor Nederland onder zestien, zeventien en achttien jaar. Vorig jaar ben ik opgeroepen voor zowel Nederland als Marokko en toen heb ik de keuze gemaakt om voorlopig voor Marokko uit te komen, maar dat is natuurlijk nog geen definitieve keuze. De definitieve keuze moet ik pas maken als ik mijn debuut ga maken voor het eerste elftal. Zodra ik die interland heb gespeeld kan ik niet meer terug.’’

Heb je al de keuze gemaakt voor welk land je wil uitkomen?

‘’Nee, ik heb nog geen keuze gemaakt. Het was een leuke ervaring met zowel Nederland als Marokko. Ik hoop dat ik voor de keuze kom te staan dat ik tussen beiden kan kiezen. Maar de keuze is nog niet gemaakt, de kans is echt vijftig om vijftig procent momenteel.’’

Ali Boussaboun, een speler die ook voor deze keuze heeft gestaan, zegt: ’Het gevoel voor de meeste jongens zegt Marokko, maar het verstand zegt Nederland’. Hoe denk jij daarover?

‘’Ik heb daar een dubbel gevoel over. Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid, maar het gevoel om voor Marokko uit te mogen komen maakt mij ook trots. Ik spreek er wel over met mijn familie en vrienden, maar uiteindelijk moet ik zelf die keuze maken. Momenteel ben ik daar nog niet over uit.’’

Heb je dan ook Nederlandse of Marokkaanse vrienden die je zitten te pushen om voor één van de twee landen uit te komen?

‘’Ze maken daar wel grapjes over, daar kan ik wel om lachen, maar dat heeft verder geen invloed. Ik gebruik natuurlijk wel mijn verstand bij het maken van deze keuze.’’

Marokko is één van de kanshebbers om het WK van 2026 te organiseren. Speelt dat nog mee in jouwe keuze?

‘’Die tijd is nog ver weg. Ik hoop mij als speler hier bij FC Utrecht verder te ontwikkelen om vervolgens voor beide landen uitgeroepen te worden en dan ga ik die keuze maken, maar het zit wel in mijn achterhoofd.’’


Wilt u de speciale uitzending over Marokko terugkijken?
Klik dan op deze link: http://campusblog.nl/campustalk-uitzendingen/

 

Ook interessant voor je:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.