Koken met CampusTalk: Marokkaans!

Verslaggevers Val en Sofie gingen aan de slag met twee Marokkaanse recepten ter ere van de Marokkaanse uitzending van CampusTalk. Bekijk hieronder hoe ze het er vanaf brachten en probeer het zelf ook eens met onderstaande recepten!

Keftaballetjes in tomatensaus (via tajine.nl)

Ingrediënten:

Voor de keftaballetjes:

  • 500 gram lamsgehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 teentjes knoflook
  • half bosje peterselie
  • half bosje koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels paneermeel

Voor de tomatensaus:

  • 1 fijngesneden uit
  • 2 theelepels komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 125 ml water
  • half bosje peterselie
  • half bosje koriander

Bereiden:

Meng de ingrediënten voor het gehakt en kneed het even. Maak er dan mooie balletjes van die je bruin bakt in een koekenpan (eerst hoog vuur en later wat lager als ze al een beetje bruin zijn).

Bak ondertussen in een andere pan de ui tot deze goudbruin en gaar is. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe (behalve de koriander en peterselie). Laat het heel eventjes bakken totdat de geuren vrijkomen en voeg dan de tomaten, het water en de peterselie toe. Breng het aan de kook.

Voeg dan de keftaballetjes (gehaktballetjes) toe en breng weer aan de kook. Zet nu het vuur op z’n laagst en laat het ongeveer 50-60 minuten sudderen tot je een lekkere dikke saus hebt.

Voeg 5 minuten voor het einde de gehakte koriander toe en laat dit ook even mee sudderen. (Eventueel binden met wat bloem of maizena, als de saus te dun is).

Als je van pittig houdt, kan je er ook nog een gedroogde en gehakte chilipeper bij doen, maar dat hoeft niet.

Gevulde courgettes met sardines (via Allerhande)

Ingrediënten: 

  • 1 pak Marokkaanse couscous (317 g)
  • 2 blikjes sardines (125 g)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 grote courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel sambal oelek

Bereiden

Oven op 200 °C voorverwarmen. Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Sardines laten uitlekken en in stukjes verdelen. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. Courgettes schoonmaken, halveren, uithollen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten. Ui, knoflook, courgette vruchtvlees en sambal 3 minuten. zacht fruiten. Couscous en sardines erdoor scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Courgettes vullen met mengsel, in ovenschaal plaatsen en in midden van oven in 20 minuten gaarbakken.

Ook interessant voor je:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.