Chip je huisdier!

Het brengt eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee: je huisdier laten chippen. Een klein elektronisch buisje wordt bij een dier net onder de huid geplaatst, en op deze manier kunnen altijd de gegevens van het dier achterhaald worden wanneer het bijvoorbeeld is weggelopen.

Door: Chrisje van Duivenboden

 

Sinds 2013 is het verplicht om je hond te laten chippen, maar voor katten geldt dit nog niet. Elke dierenarts of andere specialist op het gebied van dieren zal mensen aanraden om een kat toch echt te laten chippen. Honden moeten zelfs in de eerst zeven weken van hun leven gechipt worden. Marcel Hazekamp van Dierenambulance Utrecht zegt dat het helaas veel te vaak voor komt dat mensen hun huisdieren wel laten chippen, maar vervolgens denken dat het allemaal wel goed zit terwijl de gegevens nog wel op die chip gezet moeten worden. Anders heb je er nog niks aan! Hij wil dan ook mensen op het hart drukken om te zorgen dat alles wat betreft registratie van de chip van hun huisdier zo snel mogelijk klopt. Dit kan heel eenvoudig via www.chipnummer.nl Uiteindelijk wordt de eigenaar alleen maar sneller gevonden wanneer een dier weggelopen of bijvoorbeeld zelfs aangereden is.

Daarnaast is het chippen van een hond ook goed om de malafide hondenhandel tegen te gaan. Het advies is dan ook om een al gechipte hond te nemen, zodat je zeker weet dat hij niet uit deze handel komt.

Marcel Hazekamp vertelt meer dan alleen informatie over het chippen. Kijk mee naar een dag uit zijn leven in Campus Talk 7 (winter 17/18).

 

Hier wat handige informatie over het chippen van je huisdier:

 

Ook interessant voor je:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.