Langste roltrappen van Europa

De roltrappen aan de Jaarbeurszijde in Utrecht zijn al vrij groot, maar bij lange na niet de langste van Europa, want de grootste van Europa is te vinden in Tsjechië.

In de hoofdstad Praag is de langste roltrap van Europa te vinden. In het metrostation Namesti Miru staat een roltrap die 100 meter naar beneden gaat met een snelheid van 9 km per uur. Deze diepte is niet alleen gebruikt om naar de treinen te gaan, maar deze werd ook gebruikt voor een veilige schuilplaats bij eventuele nucleaire aanvallen. De roltrap van het metrostation Narodni Trida is van gelijke grootte, maar deze gaat niet zo snel als de trap in Namesti Miru. De roltrap is namelijk later gebouwd en voldoet daarom aan de EU-verordeningen.

Bron: bercenicity

Maar de roltrap in Utrecht is ook in Nederland niet de grootste, want die eer is toebedeeld aan de halte Vijzelgracht in Amsterdam. Met deze halte kan je naar de Noord/Zuidlijn gaan. Deze trap is 47 meter lang en vervoert de passagiers tot 30 meter onder de grond. Amsterdam verslaat hiermee de roltrap bij de Maastunnel in Rotterdam, die een lengte had van 43 meter en daarmee op de tweede plaats eindigt.

De roltrap aan de Jaarbeurszijde van Utrecht Centraal valt bijna in het niets met deze trappen, want de lengte van de roltrappen zijn ongeveer 15 meter.

Wilt u het item over de roltrappen aan de kant van de jaarbeurszijde van Utrecht Centraal zien? Klik dan hier

 

Ook interessant voor je:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.