Pindakaas met chili, chocola of karamel vind je gewoon in de winkel

Pindakaas met chili en citroengras, dadel en kaneel of witte chocolade; bij de Pindakaaswinkel in Amsterdam hebben ze het allemaal. “Ik hou gewoon heel veel van pindakaas”, vertelt winkeleigenaar Michiel Vos als hem gevraagd wordt waarom hij de winkel is begonnen.  

“Het idee om tien verschillende soorten van het broodbeleg te maken zat al een tijdje in mijn hoofd”, legt Vos verder uit. Toen hij met de winkel in Amsterdam begon, had hij geen idee dat het zo’n succes zou worden. Nu zitten er verschillende pop-up winkels door heel Nederland heen, waaronder in Utrecht.

De persoonlijke favoriet van Vos was altijd kokos-zeezout, maar sinds de nieuwste soort in de schappen ligt is zijn voorkeur veranderd. “Die met knoflook en gebakken ui is wel héél lekker. De gebakken uitjes zijn een beetje crunchy, dat maakt het extra speciaal om te eten”, vertelt hij.

Speciale soorten

Momenteel heeft de Pindakaaswinkel elf verschillende soorten in het assortiment. Welke zou jij wel eens willen proberen?

Welke pindakaas lijkt jou het lekkerst?

  • Knoflook gebakken ui (100%, 1 Votes)
  • Karamel zeezout (0%, 0 Votes)
  • Chilipeper citroengras (0%, 0 Votes)
  • Dadel kaneel (0%, 0 Votes)
  • Kokos zeezout (0%, 0 Votes)
  • Witte chocolade (0%, 0 Votes)
  • Belgische karamel chocolade (0%, 0 Votes)
  • Koffie zeezout (0%, 0 Votes)
  • Pure chocolade gepofte quinoa (0%, 0 Votes)

Total Voters: 1

Laden ... Laden ...

In uitzending 7 van het lenteseizoen 2017-2018 maken we zelf pindakaas. Niet zomaar pindakaas, maar gezonde pindakaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.