Authentiek lekker van smaek

Ooit gehoord van ‘pastinaak’, ‘kardoen’ of ‘brave hendrik’? Grote kans van niet. Zij behoren namelijk, samen met nog negen andere soorten, tot de zogehete ‘vergeten groenten’. Zonde, want ze zijn allemaal bijzonder lekker van smaak en bovendien erg gezond.

In CampusTalk 13 praten we met foodconsultant Anneke Ammerlaan over vergeten groeten. Want hoe raakt een groente nu in de vergetelheid? Wie of wat bepaalt dat voedingsmiddelen ‘in’ of ‘uit’ zijn? En wat zijn de foodtrends van nu?

Een groente dat door haar impopulariteit op het randje van de vergetelheid staat, is de spruit. Spruitjes worden vaak geassocieerd met een bittere smaak, maar als je ze op de juiste manier klaarmaakt, zijn ze eigenlijk heel lekker. Om het imago van de spruit wat op de krikken, bereidt Rik de Jonge van Restaurant Wilhelminapark in CampusTalk 13 een hip recept met spruitjes. Voor wie niet kan wachten, lees in de volgende blogpost hieronder het recept…

En wie ook eens pastinaak, kardoen of brave hendrik wil klaarmaken, maar niet weet hoe, neem dan een kijkje op: www.sjeef.eu of www.leyland.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.