Bedenk goed wat je op Twitter doet!

Voor de 2e keer in een korte tijd is Twitter doelwit geworden van een groep hackers. Ze wisten toegang te krijgen tot de accounts van bekende mensen zoals Barack Obama en Britney Spears. Op de accounts van zeker 33 prominente gebruikers werden vunzige berichten en links naar onder andere porno- en spamwebsites geplaatst.

Is online bloggen wel zo veilig?

De online communities beginnen een ware hype te worden en iedereen lijkt er tegenwoordig mee bezig te zijn. Maar is het wel zo veilig om lid te zijn van zo’n grote website en is het verstandig om alles met iedereen te delen? Zoals je hier kunt lezen is Twitter voor de 2e keer in zeer korte tijd doelwit geworden van hackers. Omdat iedereen maar vrienden van elkaar wordt zonder dat ze elkaar ook echt kennen kunnen communities enorm groot worden. En zo is het dus ook heel simpel om snel een groot publiek te bereiken en zo verkeerde berichten rond te sturen.

In mijn ogen is online bloggen en lid worden van communities nog een toekomstbeeld met teveel haken en ogen waardoor het nog lang niet veilig is om je hele leven online te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.