BrowserWars: Internet Explorer grote verliezer

Browsers. Vrijwel iedereen gebruikt het dagelijks, maar veel gebruikers zien deze software gewoon als “Het knopje voor internet”! Wie kent het blauwe “e” logo op een PC nou niet? Deze software om onder andere websites te bekijken zijn er in verschillende smaken. Het gebruik van deze verschillende browsers is vervolgens over het gehele jaar 2008 gemeten.

Volgens analysebureau Market Share is het marktaandeel van Microsoft’s browser Internet Explorer 68%. Mozilla Firefox staat op de 2e plaats met een marktaandeel 21%. 3e is de standaard browser van Apple, genaamd Safari met bijna 8%. Opvallend is dat de nieuwkomer Chrome van Google 4e eindigt met ruim 1%. Chrome gaat hiermee oudgediende Netscape en Opera voorbij.

Browser statistieken
Browser statistieken 2008

Bron: Tweakers.net

Hoewel Internet Explorer op Opera na de enige browser is die sterk in aandeel daalt (7%), blijft Internet Explorer veruit de meest gebruikte browser. De hoofdreden is dat deze browser standaard geïnstalleerd is op iedere Windows machine.

Waarom zou ik een andere browser nemen, ze doen toch allemaal hetzelfde? Ja en nee. Een belangrijk punt is veiligheid. Sinds Internet Explorer terrein begon te verliezen aan onder andere Firefox, heeft Microsoft de zwaar verouderde Internet Explorer 6 vervangen door 7.
Een ander punt is dat Internet Explorer vergeleken alle andere browsers websites op een eigen manier opbouwt. Dit tot grote ergernis bij webdevelopers.

Internet Explorer
Een website in Internet Explorer 7

Tot die tijd dat Internet explorer niet meer marktleider is, zullen webdevelopers altijd rekening moeten blijven houden met Internet Explorer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.