De weken na terror!

Iedereen kan zich de verschrikkelijke nieuwsbeelden nog wel herinneren. 26 november 2008 gaat de geschiedenisboeken in als de dag dat de ergste aanslagen zijn gepleegd in India. Ruim 150 doden en meer dan 300 gewonden in de snelst groeiende stad van India: Mumbai! Hoe is het een maand na de aanslagen in Mumbai?

Bijna een maand later breng ik een bezoek aan de getroffen stad. In eerste instantie om een vriend te bezoeken maar het leek me ook interessant om te kijken hoe de mensen hun leven weer hebben opgepakt.

In  eerste instantie merkte ik helemaal niets van de aanslagen. Het was ontzettend druk op straat en ik had totaal niet de indruk dat er nog geen maand geleden zware aanslagen waren gepleegd. Achteraf is het ook niet zo gek omdat er bijna 14 miljoen mensen in de stad wonen. Het is er gewoon altijd heel druk. Wanneer je hier eenmaal doorheen kijkt dan zie je wel degelijk de sporen die de aanslagen hebben achtergelaten! Bij elk hotel staat zware bewaking en de meeste van de getroffen gebieden zijn nog steeds hermetisch afgesloten, of je ziet de kogelgaten nog in de muren zitten.

Ook onder de bevolking is nog steeds veel verdriet. Wanneer je eenmaal met mensen in gesprek gaat dan merk je dat iedereen beïnvloed is door de aanslagen, direct of indirect. Bijna iedereen kent wel iemand die de aanslagen van dichtbij mee heeft gemaakt. Gek genoeg is iedereen er redelijk open over. Zelf heb ik bij een familie in huis gezeten en heb dus veel verhalen gehoord over hoe zij de aanslagen beleefd hebben. Ook die vriend van mij zat er middenin en heeft dus een hoop meegekregen. Hij zat 2 dagen lang opgesloten in zijn huis omdat niemand de straten op mocht. Hij heeft alles dus meegekregen via de televisie.

Al met al zijn ze de aanslagen in Mumbai nog lang niet vergeten en waarschijnlijk zullen ze dat ook nooit! Zelfs een maand later heeft het bij mij een grote indruk achtergelaten en zal ook ik het nooit vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.