Ik geef geen fooi

Nee, ik ga nu niet zitten zeuren over de euro!
Sinds die euro schijnen mensen namelijk minder fooi te geven: “Alles is nu zo duur…”


Nou geef ik als student altijd al wat karig fooi. De kapper krijgt geen fooi meer, maar de barman (als hij lief lacht natuulijk) wil ik ook nog wel eens wat extra munten geven. Maar ik geef nooit fooi aan portiers!

Nou ging ik een tijdje terug met redactielid Tosca tijdens een ijskoude nacht portiers filmen in Utrecht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik enige medelijden kreeg:

Ze hebben voortdurend te maken met ‘het glas niet meer recht kunnen houdende’ studenten die met enige consumptie praten, die door de alcohol de kou niet meer voelen en dus in hun hempje buiten staan te roken,  die je naar binnen en naar buiten ziet gaan met telkens een ander meisje (of jongen) met een nieuw drankje.

Liters en liters bier gaan aan de neus van de portiers voorbij. Maar wie weet helpt ook het zicht van alcohol tegen de kou…

Tosca en ik vroegen of ze nog wel eens wat fooi kregen tegenwoordig van de studenten in Utrecht. Kijk voor het antwoord naar het filmpje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.