J.D. Jaipal’s gedichten deel 1

J.D. Jaipal komt regelmatig bij Via Kunst: een atelier voor (ex)daklozen en verslaafden. Hij dicht niet alleen, maar probeert tegenwoordig ook te schilderen.Beluister hier één van zijn gedichten.


Via Kunst is de Rotterdamse galerie en werkplaats voor kunstenaars “van de straat “: dak- en thuislozen, (ex-) verslaafden, vluchtelingen, mensen met een psychiatrische achtergrond en anderen met weinig middelen voor creatieve expressie.

In het atelier van Via Kunst kunnen zij doordeweeks terecht om te tekenen en schilderen. Naast de mogelijkheid om vrij te werken, biedt Via Kunst haar bezoekers regelmatig workshops en excursies aan om vaardigheden en kennis te kunnen vergroten.

De motivatie voor deelname aan Via Kunst kan erg verschillen: De een zoekt in het leven op straat een moment om even te ontspannen, bij te komen of op te laden, gezellig onder gelijkgestemden zijn en lekker wat te schilderen, anderen willen serieus hun vaardigheden uitbreiden om hun zelfstandigheid ( als kunstenaar en persoon ) te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.