Kaal door hair extensions?

Een oplossing voor dun, kort of weinig haar, of gewoon omdat je het mooi vindt: hair extensions. Britney Spears en Victoria Beckham doen het, maar ook vrouwen en mannen van alledag laten steeds vaker wat extra lokjes plaatsen. Hair extensions worden steeds populairder, maar onderzoek heeft aangetoond dat dit wondermiddel toch niet helemaal de juiste oplossing is. Het zou zelfs permanente kaalheid kunnen veroorzaken.

Uit een Brits onderzoek is gebleken dat vrouwen die regelmatig gebruik maken van hair extensions kans lopen op permanente kalen plekken. Bij sommige vrouwen begint het haarverlies al na een week nadat de extensions zijn geplaatst.

Volgens dermatologen komt het door de hoeveelheid druk dat het nephaar uitoefent op de hoofdhuid. De plukjes nephaar, die aan het echte haar bevestigd worden met lijm of door vlechtwerk zorgen voor zoveel druk dat het haar loslaat. Het resultaat? Veel vrouwen blijven achter met permanente kale plekken. De schade aan de hoofdhuid is namelijk vaak onherstelbaar.

Het probleem schijnt veel vaker voor te komen dan men denkt, meldt het onderzoek dat gepubliceerd is in de British Journal of Dermatology. Het is echter wel enigszins mogelijk om een schadevergoeding te krijgen. Bij verschillende rechtszaken van vrouwen met permanente haarproblemen na het dragen van extensions in Engeland, werd schadegeld uitgekeerd.

Denk je dus je kaalheid op te lossen door wat hair extensions? Misschien is het verstandig om er nog een keertje over na te denken, mij in ieder geval niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.