Lekker koken met spruiten

In CampusTalk 13 bereidt Rik de Jonge van Restaurant Wilhelminapark een hip recept met spruitjes. En zo doet hij dat…

Spruitjes met koolvis in kokosmelk en rode bietensap

Benodigdheden voor 4 personen:

-160 gram spruiten             -geraspte mierikswortel

-480 gram koolvis               -geraspte limoenschil

-1 blik rode bietensap        -tabasco

-8 gewelde abrikozen         -worchestersaus

-1 gepofte paprika             -nootmuskaat

-1 blik kokosmelk (vloeibaar of vast)

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Schil de spruitjes en snijd ze in vieren.

3. Kook de spruitjes 1 minuut (niet langer, want dan worden ze bitter).

4. Giet de spruitjes af en doe ze meteen daarna in een pan met ijswater (zo behouden ze hun felgroene kleur).

5. Giet de rode bietensap in een ovenschaal en leg de koolvis erin. Giet ook wat sap over de vis.

6. Leg de paprika en abrikozen in een andere ovenschaal.

7. Bak dit alles 4,5 minuut gaar.

8. Verwarm de kokosmelk en breng het op smaak met tabasco, worchestersaus, geraspte mierikswortel en geraspte limoenschil.

9. Klop de kokosmelk op tot het schuimt.

10. Leg de spruitjes op een diep bord en strooi er wat (verse) nootmuskaat over.

11. Doe met een grote lepel het schuim van de kokosmelk op de spruiten.

12. Bestrooi de koolvis met zout en peper, leg de vis op de spruitjes en doe ook hierover wat schuim van de kokosmek.

13. Leg een stuk gepofte gele paprika en 2 gewelde abrikozen op de vis.

Eet smakelijk!

8 gedachten over “Lekker koken met spruiten

  • 23 maart, 2012 om 21:44
    Permalink

    KOVAL ! why do you only respond to people who threaten to unsubscribe… what about me….Id like a shout out too ….I watched all your videos….TWICE…..i loved you when you weren’t? famous…. *sigh*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.