Prijsvraag koken op zijn Kanaleneilands

Naar aanleiding van het pas uitgekomen boekje Smakelijk Kanaleneiland, gaat CampusTalk naar de Utrechtse wijk op zoek naar de smaak van deze prachtwijk.

Smakelijk Kanaleneiland bundelt verschillende recepten van inwoners van Kanaleneiland. Eén van die recepten geven wij u nu al vast en ziet u maandag 26 januari in de uitzending van CampusTalk, natuurlijk op StadsTV Utrecht.

CampusTalk stelt één boekje beschikbaar voor de winnaar van de prijsvraag.

Wie is de samensteller van het boekje Smakelijk Kanaleneiland?

Het antwoord op deze vraag ziet u maandagavond 26 januari in CampusTalk.

Stuur uw antwoord voor 30 januari naar redactie.campustalk@gmail.com, vergeet niet uw naam en adresgegevens te vermelden.

Recept Groene Zalmsalade

Ingrediënten:
1/2 krop ijsbergsla
1/2 komkommer
12 kerstomaatjes
200 gram gerookte zalm (in plakjes of snippers)
3 eetlepels olie
1 eetlepel azijn
1 theelepeltje mosterd
3 eetlepels tuinkruiden (bijv. dille of basilicum)
zout en peper

Zo maak je het:
Snijd de ijsbergsla in heel fijne reepjes.
Schil de komkommer.
Snijd de komkommer in de lengte door.
Snijd de komkommer in plakjes.
Meng de sla en de komkommer.
Leg op vier bordjes een bergje sla.
Verdeel hierover de zalm.
Halveer de kerstomaatjes en leg deze rondom de salade en de zalm.
Maak een dressing van azijn, olie, mosterd, tuinkruiden, peper en zout.
Giet de dressing over de salade en de tomaatjes.

Serveer er eventueel toast of een stukje brood bij.

Tip: Je kunt er ook nog ansjovisfilets, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, croutons of kappertjes aan toevoegen.

Tadaaaaa!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.