Rijkswaterstaat kan de boom in!

Nadat begin december 2008 uitkwam dat Rijkswaterstaat nog een snelweg door de natuurgebieden Rhijnauwen en Amelisweerd wil aanleggen, zullen vele natuurliefhebbers bovenstaande gedachte ongetwijfeld met elkaar delen. Het lijkt er alleen op dat de werkelijkheid eerder andersom zal zijn. In september 1982 hingen er al actievoerders in de bomen van Amelisweerd, dit keer kan er ook in de bomen van Rhijnauwen worden geklommen. Het is de bedoeling dat de snelweg parallel aan de A12 door Rijnenburg, langs de noordkant van Nieuwegein, onder Fort Vechten, langs Fort Rijnauwen richting De Uithof komt te liggen. Als je Rhijnauwen en Amelisweerd een beetje kent kun je wel bedenken dat Utrecht een ontzettend mooi gebied gaat verliezen als Rijkswaterstaat de plannen doorzet.

Ondertussen zitten actievoerders niet stil. Er zijn al verschillende bijeenkomsten georganiseerd en op 4 januari is er ook al demonstratief door het bedreigde gebied gewandeld. 26 januari is CampusTalk aan de beurt: dan geeft Jos Kloppenborg van Vrienden van Amelisweerd zijn visie op de snelwegplannen. Kijken dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.