Rock and Roll’en met CampusTalk

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar de Rockabilly’s zijn weer helemaal in opkomst. Uh? Wat? Rockuhwattus?

Rockabilly’s zijn mensen die helemaal gek zijn van de Rockabilly muziek. Dit is een kruising tussen Rock and Roll en de Hillbilly muziek. Voor het eerst ontstond de term Rockabilly in de jaren ’50, maar door de populaire Rock and Roll werden ze al snel onder gesneeuwd. Maar ze zijn nooit helemaal verdwenen…

Rockabilly Biloe is al haar hele leven gek van de Rockabilly muziek en gaat ook vaak samen met haar man naar Rockabilly feesten in Amsterdam en Eindhoven. Ook haar kinderen zijn gek op Elvis Presley en kijken elk jaar weer uit naar het D-Day Rockabilly festival wat in Amsterdam wordt gehouden.

Volgens Biloe is de Rockabilly scene de laatste jaren echt weer wat populairder. “We merken dat er steeds meer mensen naar Rockabilly feesten komen en dat ook de mode een beetje Rockabilly wordt. Geruite blousjes, gestreepte panty’s en vorige jaar waren de stippen helemaal hot.”

Dat het niet alleen bij muziek luisteren blijft, maar echt een way of life is, kan je zien in op 19 januari in CampusTalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.