Verdedigen met je instinct

Het lijkt misschien een beetje vreemd, maar bij de zelfverdedigingssport Krav Maga mag alles. Oké, niet krabben en bijten, maar bijvoorbeeld wel ogen indrukken en knietjes geven. Deze zelfverdedigingstechnieken zijn oorspronkelijk ontworpen voor het Israëlische leger, maar worden nu wereldwijd aan burgers geleerd. CampusTalk nam een kijkje bij een training in een sportschool in Utrecht.

Krav Maga neemt in populariteit toe. Volgens Erwin Mulder, trainer in Utrecht, is dat niet raar. Hij is van mening dat de maatschappij steeds harder wordt en daarmee wordt het belangrijker om jezelf te leren verdedigen. “Bij Krav Maga leer je om jezelf in benarde posities te redden. Wij proberen de trainingen zo realistisch mogelijk te houden, door bijvoorbeeld een wurging na te bootsen. Natuurlijk niet al te hardhandig, maar wel zo dat er net als in een echte aanval wat adrenaline vrijkomt.”

Waarom Krav Maga een betere verdedigingssport is dan bijvoorbeeld Kung Fu of kickboksen, verklaart Erwin als volgt: “Dit zijn beide mooie sporten, maar Kung Fu duurt jaren om te beheersen en kickboksen is erg competitiegericht. Krav Maga technieken kan je in principe vanaf les één en we trainen met bewegingen die je zou maken vanuit je instinct. Ook is er bij ons geen sprake van van competitie, het gaat puur om de zelfverdediging. En het mooiste is: iedereen, hoe onsportief of sportief ook, kan het leren.”

Meer weten over deze sport?
Kijk op www.kravmaga.nl en www.body-defense.nl

Eén gedachte over “Verdedigen met je instinct

  • 13 april, 2012 om 20:27
    Permalink

    Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very useful information specially the last part 🙂 I care for such information much. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and good luck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.