Jochem Uytdehaage over Sporttop

2002 was het jaar van schaatser Jochem Uytdehaage, de Utrechter werd Europees- en Wereldkampioen Allround. Als klap op de vuurpijl haalde hij twee gouden medailles en een zilveren medaille op de Olympische Winterspelen in Salt Lake City in 2002. Alles ging hem voor de wind, maar na zijn gloriejaar ging het iets minder met zijn carriere. In 2003 won Uytdehaage goud op de 5000 meter bij de WK Afstanden, en in 2005 behaalde hij zijn laatste grote prijs; hij werd eerste op de EK Allround. Na twee schaatsjaren zonder successen besloot hij in 2007 zijn schaatscarriere te beeindigen.

Het zwarte gat is voor hem onbekend, want al in 2004 richtte Uytdehaage de stichting Sporttop op. Sporttop biedt jonge talenten ondersteuning door ervaren sporters. Zo zijn onder andere Richard Krajicek, Ron Zwerver en Renate Groenewold mentoren bij Sporttop. Ook biedt de stichting materiele en incidenteel financiele steun aan de talenten.

Wil je meer weten over Sporttop, of wil je de stichting ondersteunen, kijk dan op www.sporttop.nl

Een exclusief interview met Jochem Uytdehaage en tennistalent Paula de Man uit Eemnes is maandag 18 mei te zien in Campuscam op U-stad. Na de uitzending zal het filmpje ook op campusblog.nl te zien zijn.

Door Richard Geeve en Ingrid van Rooijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.