(on)bewust flirten: hoe doe je dat?

Bron: www.blogs.timesunion.com
Flirten lijkt makkelijk, maar er komt nog veel bij kijken. Op 23 maart in de uitzending van CampusCam leert onze verslaggever flirten in…. de supermarkt. In een Utrechtse supermarkt hebben ze speciale ‘flirtmandjes’, spannend! Kijken dus, de 23ste. Meer weten over flirten? 
Iedereen flirt, hoewel dit vaak onbewust gaat. Je knikt bijvoorbeeld in een gesprek wanneer je het verhaal van de ander herkent, of lacht naar iemand die naar jou lacht. Dat dit vormen van flirten zijn, vergeten we nog weleens.
Vaak wordt flirten geassocieerd met sjansen en versieren, maar dat is het niet (alleen). Flirten is veel luchtiger en minder doel- en resultaatgericht dan die gangbare uitleg. Volgens Van Dale betekent flirten ‘vrijblijvend een ander of elkaar het hof maken’, en het hof maken wil zeggen ‘elkaar van attenties voorzien’.
Voor het onbewust flirten heb je geen tips nodig, omdat dit vanzelf gaat door de mensen met wie je omgaat en je opvoeding. Wil je bewust flirten met als doel dat de ander jou bijvoorbeeld (ook) leuk vind? Hier een paar tips die volgens flirtcoach Esther Popelier zeker werken.
Tips van de Flirtcoach

Straal!!
Wees positief. Vul je gedachten met leuke dingen over jezelf, anderen en de omgeving. Deel dit gevoel…

Zie, kijk, voel, lach, luister, ervaar…
Flirten gebeurt voor 93 % (onbewust) non-verbaal. Gebruik je zintuigen dus om tot een werkelijk contact te komen!

Echtheid!
Een flirt is alleen een flirt, mits het oprecht is. Flirten gaat over een balans tussen jou en die ander. Het gaat er niet om die ander te verleiden tot iets wat hij of zij niet wilt. Het gaat om die ander te verleiden om het ook te willen!

Flirtcoach Esther vergeer
  Flirtcoach Esther Popelier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.