Segway: een gevaar op de weg?

 Is de segway gevaarlijker dan hij eruit ziet?

De segway is een zelf balancerend voertuig dat werkt met giroscopen. Een hele mond vol! Het ding werkt zo, dat je naar voren gaat als je naar voren leunt met je gewicht, en naar achteren als je naar achteren leunt. Hij rijdt maximaal 25 kilometer per uur en iedereen kan het leren. Inmiddels rijdt de halve wereld er al mee rond, en wordt hij de ‘yuppenstep’ genoemd. Omdat je vijftien segways kwijt kan op een parkeerplaats, en hij enorm milieuvriendelijk is, wordt het ding ook het vervoersmiddel van de toekomst genoemd. Maar is de segway eigenlijk veilig? Volgens de gevarensticker is hij dodelijk gevaarlijk.

Je denkt wel twee keer na voordat je op dit voertuig gaat staan. Als we de sticker op de Segway mogen geloven, is spelen met de Segway, spelen met je leven. Je kan, volgens die sticker, voorover of achterover vallen en daarmee serieus letsel oplopen. Of dit ook klopt met de werkelijkheid, is de vraag. Onze reporter is er in elk geval heelhuids vanaf gekomen. En wil je bekijks hebben? Dan is deze ‘yuppenstep’ toch wel de moeite waard.Is de Segway de fiets van de toekomst? Het grote verschil? Waar je bij de fiets je eigen evenwicht moet houden doet de Segway dit voor je. Het stopcontact neemt de functie van je bewegende benen over. Daarnaast kunnen de wielen van de Segway onafhankelijk van elkaar bewegen.

De Segway blijft automatisch in balans, ongeacht van de persoon of het gewicht dat het met zich mee draagt. Je kan het besturen met behulp van je lichaamsgewicht. Leun je naar voren, dan gaat hij naar voren etc. Het ding kan tot 25 kilometer per uur rijden en heeft maar weinig parkeerruimte nodig, op een parkeerplaats kan men ongeveer 15 Segways kwijt.De Segway live in actie zien? Kijk dan naar de uitzending van Campuscam maandag 27 april.

Onderstaand filmpje gaat over ongelukken met de segway. Alleen voor mensen die niet snel bang zijn, anders stap je nooit meer op een segway!

Eén gedachte over “Segway: een gevaar op de weg?

  • 19 november, 2012 om 12:35
    Permalink

    Ik lig op lig op dit moment in het ziekenhuis , hadden vorige week een teamuitje we gingen op segway
    Heb hier een ongeluk mee gehad grote hoofdwond en 5. Gebroken ribben . Echt een gevaarlijk ding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.