Vraagtekens naar onderzoek dood Rinie Mulder

In de uitzending van CampusCam op maandag 30 maart deed weduwe Riek Mulder haar verhaal voor de camera. Twee jaar geleden werd haar man Rinie Mulder dood geschoten door een motoragent in de Utrechtse wijk Ondiep.


“Opa Rinie” met zijn kleinkind in het zwembad

De agent werd twee keer vrijgesproken. Nu gaat de familie het nogmaals, voor de laatste keer, proberen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. De nabestaanden hebben niet als doel om de agent achter de tralies te krijgen. Het enige wat ze willen is gerechtigheid. “De agent moet zijn fout toegeven, pas dan kunnen we verder met ons leven. Nu niet!”, zei weduwe Riek Mulder in de uitzending.

Voor de reactie van de advocaat:

Volgens de nabestaanden is de schietpartij op 11 maart 2007 nooit goed onderzocht. De advocaat van de familie Mulder, Louis de Leon, zet net als de nabestaanden vraagtekens bij het politie-onderzoek. Hij is van mening dat het onderzoek niet objectief is uitgevoerd. Het is volgens de advocaat eenzijdig onderzocht met een positief eind voor de politie. In het dossier zegt hij voldoende punten te hebben gevonden om de gemaakte fouten aan te tonen.

De reactie van advocaat Louis de Leon:

De aanklacht van de advocaat moet in mei worden in geleverd bij het Europees Hof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.