CampusTalk goes green

Oergroenten Oergroenten. Streekproducten. Koken met de seizoenen en dit alles natuurlijk onbespoten en biologisch. Wie denkt dat het nog steeds voor geitenwollensokkentypes is, vergist zich. Iedereen wil groen zijn. Bekende chefs koketteren er mee en zelfs Michelle Obama liet in de tuin van het Witte Huis een verantwoord moestuintje aanleggen.

Ook de redactie van CampusTalk kon er niet omheen Zo ging verslaggever Paul naar het Limburgse Beesel om vergeten groenten op te sporen, bezocht Alie een boerderij met streekproducten en zagen Pim en Felicia in een multiculturele moestuin in Overvecht dat oer-Hollands tuinieren zelfs integratie bevordert. Maar smaakt dit alles nou echt beter dan groenten uit de supermarkt? En zo’n pastinaak ziet er leuk uit, maar wat doe je ermee? 

In aflevering één van CampusTalk vertelt chefkok André Rigault over twee van deze vergeten soorten: de pastinaak en de truffelaardappel. Tijdens een chaotisch avondje koken voor vriendinnen probeerde Felicia het uit. Met biologische biefstuk, vanzelfsprekend.

Meer groen zien? Streekproducten – 22 juni. Multiculti moestuin: 27 juli en last but not least: Adopteer een bio-kip of appelboom – 10 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.