Het nieuwe fietsen

Signalering – Dat Nederland vergrijst is duidelijk te zien aan de gemiddelde leeftijd en haarkleur. Maar sinds kort ook aan het fietsgedrag van de actieve vijftig- en zestigplusser. Tijdens het prachtige Pinksterweekend dit jaar struikelde je zowat over de fietscomputers. De inburgering van de elektrische fiets is een feit.

Marktleider op het gebied van de elektrische fiets is Sparta. In 2008 produceerde Sparta er zo’n 80.000, voornamelijk voor de Nederlandse markt. De fietsen zijn niet goedkoop, ze kosten rond de 2300 en 2500 euro.

Truc
Het geheim zit hem in het frame, daarin zit de batterij. Tijdens het trappen zorgt deze voor extra ondersteuning, bijvoorbeeld bij tegenwind, heuvels en hoge bruggen. De meeste fietsen hebben drie elektrische standen economy, normal en power.

Click to play this Smilebox slideshow: Elektrische fiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.