Kaasblokjes en Hotdogs al 400 jaar samen

Dit jaar viert Nederland samen met de verenigde staten de vierhonderdjarige band tussen haar twee hoofdsteden. Amsterdam en New York.
In 1609 bereikte het Nederlandse schip de Halve Maen, onder bevel van kapitein Henry Hudson, het huidige New York. Dit leidde uiteindelijk tot de stichting van de kolonie Nieuw Nederland en Nieuw Amsterdam. Deze “Quadricentennial”-viering gaat gepaard met veel door de overheid georganiseerde activiteiten in beide landen. Van fototentoonstellingen tot fietstochten, er wordt alles aan gedaan om burgers bewust te maken van de connectie tussen hotdogeters en kaaskoppen.

Nog iemand die hier voor pleit is Rick Landman. De voormalige professor aan de universiteit van New York wil zowel zijn landgenoten als toeristen informeren over de geschiedenis van het nog jonge land. Daarom zette hij zelf een tocht door Manhattan uit. Aan de hand van historische plekken praat hij over de invloed van onze voorouders op zijn stad. Als onwetende toerist volgde ik zijn tour en sprak hem over zijn unieke rondleiding door ‘Nieuw Amsterdam’.
400 jaar NY – Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.