Nieuwe chip moet skimmen voorkomen

IranSkimmen blijft nog steeds een groot probleem in ons kikkerlandje. Ook het afgelopen jaar is het aantal skimslachtoffers weer flink gestegen. Ondanks verbeterde beveiliging van banken blijft het moeilijk om de skimmers tegen te gaan. Om het pinverkeer beter te beveiligen is in 2005 wereldwijd de EMV-chip ingevoerd.

De EMV-chip wordt gecombineerd met een pincode en vervangt de combinatie van magneetstrip en handtekening, die erg skimgevoelig is. In grote delen van de wereld is de chip al helemaal ingevoerd. Nederland loopt hierin achter. Als alles volgens schema verloopt zullen aan het einde van 2009 alle pinpassen in Nederland uitgerust zijn met een EMV-chip.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.