Utrechtse homo’s, pas op!

Het gaat slecht met de homotolerantie in Utrecht. Het aantal geweldsincidenten tegen homoseksuelen is opnieuw toegenomen.  Zo werd een homoseksueel stel vorige week nog belaagd, omdat zij hand in hand over straat liepen.

Alhoewel concrete cijfers en statistieken ontbreken, lijkt het gevoel van onveiligheid te overheersen in de Utrechtse gayscene. “Homo’s voelen zich minder gediscrimineerd, maar tegelijkertijd minder geaccepteerd,” vertelt Martin Janssen van Bureau Discriminatie in de negende uitzending van Campustalk.

Toch won de gemeente Utrecht onlangs de homo-emancipatieprijs. De gemeente zou veel betekenen voor de homoseksuele gemeenschap en de homoveiligheid zo goed mogelijk waarborgen. Maar klopt dit wel?

Homo organisaties PANN en COC Midden-Nederland deden onlangs onderzoek naar de roze standpunten van de politieke partijen in Utrecht. De patijen werden benaderd met een vragenlijst over hun homo-beleid. Hierin werd onder andere gevraagd naar hoeveel subsidie de gemeente zou moeten uittrekkken voor homo-emancipatie en of scholen (seksuele) voorlichting moeten geven over homoseksualiteit.

Deze voorbijgangers zijn er in ieder geval uit. “Homo’s? Nee!”

Benieuwd naar wat de Utrechtse homo’s en lesbo’s zelf van dit soort reacties vinden? Is het terecht dat Utrecht de emancipatieprijs heeft gewonnen? Is het echt zo slecht gesteld met de tolerantie in Utrecht? Kijk op 3 augustus naar Campustalk om 20.00 uur op StadsTV Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.