Zuilen: de andere kant van het verhaal

Als je zegt dat je in Zuilen woont, schrikt menig mens al af van het idee. Het is niet meer dan normaal geworden dat er in de media altijd maar negatief wordt bericht over Zuilen. Met name over de Marokkaanse jongeren in de wijk. Ze worden vaak neergezet als DE Marokkaanse ‘probleemjongeren’. De spanningen tussen autochtonen en allochtonen lopen op en onlangs zijn er ook door deze ‘probleemjongeren’ een lesbisch stel en transseksueel weggepest.

Journalist Bert Brussen gooit ook nog eens olie op het vuur door een lange intrigerende, maar o zo beledigende blog over deze ‘K*T Marokkanen’ in Zuilen te schrijven. Het begint als volgt:

 Zuilens dagboek: de KUT-marokkanen hebben gewonnen

 ‘ Maar weer eens een gevalletje van KUT-Marokkanen in Zuilen melden. Het wandelende pus uit Marrakech heeft afgelopen nacht en voorts de gehele zondag de door de stijgende temperatuur opgewarmde primatentestosteron keurig netjes omgezet in mannelijke vormen van communicatie. Communicatie zoals men in het Rif-gebergte, of uit welk soort van inteeltgebieden dit gespuis dan ook vandaan mag komen, gewend is bedoel ik. Concreet: veel hard schreeuwen. En natuurlijk keihard muziek draaien. Bij voorkeur ramallahahallah-muzak, toch al het soort van ritmes waarbij ik spontaan aan dode geiten en diep in schapenkutten weggestoken besneden snikkels denk. Ik ben dan ook een slecht men’s.’

Om de negatieve berichtgeving over de Marokkanen in Zuilen eens uit de weg te gaan, gingen verslaggevers van Campustalk een kijkje nemen en kwamen ze achter een hele andere kant van het verhaal.

En om het verhaal nog pittiger te maken, hebben we twee hele speciale tegengestelde gasten in de studio. Benieuwd?? Kijk dan naar de tiende aflevering van Campustalk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.