’65+ers worden buitengesloten door sms en e-mail’

Smsen“Pak nu je telefoon en stuur een sms ‘met de naam van jouw idool’ naar 222 en zorg dat hij of zij zo de volgende ronde haalt!”. Zomaar een willekeurige zin die we tegenwoordig overal kunnen tegenkomen. Denk aan televisie, radio, internet en soms nog wel eens in de krant. Op het stukje tussen de aanhalingstekens kan van alles worden ingevuld. ‘de band van jou keuze’, ‘de dansers die het volgens jou het beste hebben gedanst’ of ‘de naam van het museum dat het volgens jou het meest verdient’.

Voor de meeste onder ons is dit volstrekt normaal. Even een smsje sturen is geen enkel probleem, maar dit blijkt niet voor iedereen zo makkelijk te zijn. De 65+ers onder ons zijn niet zo bekwaam met de mobiele telefoon. ‘De 65+ers worden door dit “nieuwe” stemsyteem buitengesloten’, laat Paul van Vlijmen, directeur van het Spoorwegmuseum, aan CampusCam weten. Komt dit nu even vervelend uit voor het musuem dat al enige tijd in de running is voor de musuemprijs van dit jaar. (100.000 euro, waarvan je een deel mag besteden aan je eigen museum.)

De 65+ers blijken een belangrijke doelgroep te zijn voor het museum. Momenteel staat het Spoorwegmuseum op de tweede plek met 28%. Het Nederlands Openluchtmuseum weet de eerste plek met 2% meer (30%) nog net te behouden. Paul ziet, met nog maar één week om te stemmen, de prijs al aan zijn neus voorbijgaan.
CampusCam doet binnenkort uitgebreid verslag. Hou de uitzendingen dan ook goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.