Barel flikt het opnieuw

DSC_0142Niemand is opgewassen tegen oud-top triatleet Rob Barel. Afgelopen week bewees hij op de Senior Games in Zeeland nog steeds de beste in zijn leeftijdsklasse te zijn. Na 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen kwam deze topper met ruim acht minuten verschil op de nummer twee als eerste over de finish.

Negen jaar geleden stopte Barel als professioneel triatleet maar toch kon hij het sporten niet los laten. Niet verwonderlijk als je Nederlands kampioen, Europees kampioen en wereldkampioen bent geworden!

Senior Games
Inmiddels is hij de vijftig al gepasseerd maar doet hij, op lager niveau, nog steeds mee aan verschillende kampioenschappen. Afgelopen week dus aan de Senior Games. Een soort Olympische Spelen voor 50+’ers waarbij hij zichzelf helemaal kon uitleven. Aan het begin van de week deed hij mee aan wedstrijden in mountainbiken, zwemmen, atletiek en daarna ook nog eens aan de triatlon. En het ging zelfs nog makkelijker dan hij vooraf had gedacht.

Weinig spierpijn
IMG_00761107-300x200”Ik ben tijdens de triatlon hard van start gegaan met het zwemmen en sloeg meteen al een gigantisch gat. Mijn lichaam reageerde ook goed op alle inspanningen van de week. Ik had gedacht dat het zwaarder zou zijn maar de vermoeidheid is uitgebleven en ik heb ook weinig spierpijn. Toch ga ik de komende tijd wel even rust nemen.”

Benieuwd geworden naar deze interessante man en wil je weten hoe hij fit blijft? Kijk voor een portret naar de eerste  uitzending van CampusCam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.