Bidden voor een goed cijfer

Er zijn steeds minder Christenen in Nederland. Vooral jongeren zijn nog weinig te vinden in de kerk. Veel jonge mensen geloven wel ‘ergens’ in maar verbinden dit niet meer zo snel aan een geloof.

Studenten lijken steeds minder geïnteresseerd in het geloof. Die liggen liever op zondagochtend met een kater in hun bed te stinken dan dat ze met nette kleren in de kerk staan. En dit gaat nog over de redelijk brave student. Genoeg anderen hebben drugs nodig om te relaxen in plaats van bidden tot de Heilige Maagd Maria.

Toch staat er geregeld een man met bril en met een hoopvolle blik in zijn ogen voor de Universiteiten en Hogescholen. Hij ziet er vriendelijk uit. Hij deelt folders uit namens de studentenkerk. Maar weinig mensen pakken het foldertje aan. Later vraag ik hem wat ze zoal doen in de studentenkerk. “We eten en praten samen.” Daar is volgens mij weinig Christelijks aan. Bidden ze ook? “Ja, we bidden bijvoorbeeld tijdens een gebedsgenezing. Dan bidden we voor iemand met een lichamelijke klacht in de hoop dat het over gaat. Ik heb al veel wonderen gezien en mensen zien genezen.” Bidden ze ook nog voor andere dingen? “Als iemand een moeilijk tentamen heeft, bidden we voor een goede afloop.  Of we bidden dat iemand een kamer vindt in Utrecht.”

Dat is nog eens een voorbereiding op een tentamen. Niks keihard blokken en stampen, maar steun van je leeftijdsgenoten. Misschien juist wel de ideale motivatie want je kunt ze niet vertelllen dat hun gebeden niet gehoord zijn….

Kijk binnekort naar CampusCam om te zien wie deze jongeren zijn.

Hieronder een liedje om alvast in de kerkelijke sferen  te komen.

2 gedachten over “Bidden voor een goed cijfer

 • 29 september, 2009 om 14:12
  Permalink

  Gaan jullie ook bij de Studentenkerk filmen? “Die man met de bril” wilde mij en Joeri vorig jaar een proces aan onze broek naar aanleiding van het item wat we daar hadden geschoten. Tenmiste, over het doorplaatsen op de internetz.

  In en in ziek die lui trouwens. Echt goed fucked up en alle realiteitszin verloren.

  Bekijk het item hier: http://www.humedia.nl/profiles/blogs/de-prioriteiten-van-god

 • 28 september, 2009 om 21:38
  Permalink

  Haha die clip is leuk, ik ben zelf agnost maar hou wel van gospelmuziek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.